Subtotal DKK 0,00
Total DKK 0,00
Heraf moms DKK 0,00
Firmanavn
Navn
Adresse
Postnr.
By
LandDanmark
Momsnr.
E-mail
Telefon
EAN-lokationskode
Varesortiment

Din indkøbskurvLuk

SubtotalDKK 0,00
TotalDKK 0,00
Moms udgør i altDKK 0,00


Hvilken bassinfolie skal jeg vælge

Bassinfolie er en af de vigtigst elementer når du etablere en havedam. Folien er selvsagt vigtig i forhold til at holde vandet i selve havedammen, men bassinfolie er også vigtig i forhold til udformning og herunder det optiske udtryk din havedam får.

Hvilken bassinfolie skal man vælg til havedammen ?

Der findes et par hovedpunkt som er væsentlig omkring valg af bassinfolie

  • Hvilket materiale skal jeg vælge ?

  • Hvilken tykkelse skal jeg vælge

  • Hvilken levetid forventer jeg af min bassinfolie

Der findes flere typer bassinfolie på markedet. PVC, LDPE, PP og EPDM er de mest gængse. Primært laves de fleste havedamme i dag i EPDM. Det skyldes af de andre folier enten er meget besværlige at få pæne da de er stive eller også har de en begrænset levetid. Det gælder bl.a PVC bassinfolie som typisk har en kort levetid da de bliver stive med tiden, pga ultraviolet påvirkning fra solen. LPDE og PP er begge kun anvendelige i meget store bassiner, men flade sider og hvor der fx kommes et bundlag af ral eller grus i bunden – typisk i forbindelse med en naturlig sø uden filtrering, og er derfor ikke egnet til brug i almindelige haver.

Tilbage er EPDM bassinfolien som også kaldes en gummidug eller gummi bassinfolie. EPDM bassinfolien kan sammenlignes med en meget kraftig cykelslange. Dvs den er smidig og kan strækkes. Det kan det i hele levetiden som minimum er 30 år – rent praktisk er holder den dog evig.

Dem smidige bassinfolie i EPDM kan derfor nemt tilpasses til den udformning du har i havedammen. Det er vigtigt da en havedam typisk laves med forholdsvis stejle sidder. Et godt at illustrerer vigtigheden af smidigheden er ved at man tager en serviet og prøver at stikke den ned i en kop – der kommer mange folder som vi helst vil undgå i en havedam.

En anden fordel ved EPDM bassinfolien er også at den nemt kan lappes hvis der fx kommer en skade fra nedfald eller andet i havedammen. Lapning sker på samme måde som når vi lapper en cykelslange – og det holder som ved det et nyt stykke bassinfolie

Punkt nummer 2 man skal overveje er tykkelsen på bassinfolie. Generelt må man sige at en bassinfolie jo skal være så tyk som mulig, men da det felste nok også har økonomien med inden i overvejelserne, så skal basere det på behov også. EPDM bassinfolier leveres typisk i 1 mm, 1,2mm og 1,5 mm. Den mest gængse er 1,2 mm. Det kan anvendes ved de fleste bundforhold i Danmark. Det er kun i områder med meget ler og flintesten af der anbefales at bruge en 1,5mm bassinfolie.

1 mm bassinfolie kan anvendes i områder med meget sandjord og hvor der også anvendes underlag som fx fiberdug. Alle de 3 typer bassinfolie er alle nemme at arbejde med.

Som nævnt tidligere så er levetiden væsentlig for valg af bassinfolie. Derfor er valget af EPDM bassinfolie også det mest naturlig valg for langt de fleste. De fleste producenter giver fra 20-30 års garanti. Garentien er i praktisk tale en gratis omgang for producenterne, for folien holder evigt, hvis man blot ligger folien korrekt i og beskytter den mod påvirkning fra underlaget (røder / sten osv).

Vil du se vores udvalg af bassinfolie så klik på linker her


Henter produkter ...