Subtotal DKK 0,00
Total DKK 0,00
Heraf moms DKK 0,00
Firmanavn
Navn
Adresse
Postnr.
By
LandDanmark
Momsnr.
E-mail
Telefon
EAN-lokationskode
Varesortiment

Din indkøbskurvLuk

SubtotalDKK 0,00
TotalDKK 0,00
Moms udgør i altDKK 0,00


UVC lys (alge bekæmpelse)

I denne gruppe finder du vores store udvalg i UVC-lys. Kli ind under de forskellige grupper og find evt den model som passer dig bedst 

UVC-lys er i dag en af de vigtigste dele ved et velfungerende havedams miljø. UVC lys bekæmper svævealger (grøn vand).
Derudover er den sygdomsforebyggende da den reducerer parasitter, bakterier m.m

Husk at i et UVC lys skal UVC pæren skiftes 1 gang hvert år

Hvad er Amalgan pærer ?
Amalgan er en ny pærer typer som modsat andre UVC pærer har virkningsgrad i op til 3 år. Derudover er den strømbesparende og har en større virkninggrad en traditionelle T5 lys. En 40 amalgan pærer bruger fx. kun 36 watt og har en lys effekt på 80 watt i forhold til traditionelle UVC pærer
Henter produkter ...
UVC lys virker ved at havedamsvandet ledes forbi det kraftige lys og derved dræbes både alger og vira i vandet. Derved bliver vand klart og mere fri for evt vira m.m

Når du skal vælge et uvc lys er det vigtigt at du vælger en med korrekt effekt. Som regel vil man altid vælge et med lidt mere kraft end normalt, da det i perioder med meget sol vil være større behov end normalt.
Den rigtige effekt vælges ved at kende havedammens indhold. Hvis du fx har 10000 ltr havedam skal du bruge min 30 watt uvc og ved 20000 ltr min 60 watt uvc.

Du kan sagtnes have flere uvc lys og evt vælge at kører med 1 primært og evt tænde nummer 2 i perioder med større behov, fx i sommermånederne hvor der er mange solskinstimer.

Selve monteringen kan også have indflydelse på hvilket uvc lys du vælger. Har du fx et kammer med godt gennemløb kan et dyklampe UVC være et super valg for dig. Du undgår derved rørføringer osv og ingen tryktab. Har du mindre plads kan de små kompakte UVC lys være en frodel, fx Oase Bitron eller Aquaking UVC. 

De forskellige uvc lys bruger forskellige sokkeltyper. Effekten er næsten ens, pånær hvis der er tale om Amalgan lys (se tekst i toppen). Hvis du køber et 36 watt uvc lys, kan du ikke montere andet end 36 watt pærer i den. Du kan ikke vælge en 55 watt som vi kender det fra almindelig pærer. Detil er selve den elektroniske del ikke bygget.

Husk at alle pærer skal skiftes 1 gang om året (amalgan hvert 3 år) og kvartslgasset skal skiftes hvert 3 år.